Harry Potter kirjat - Lue ja kuuntele Harry Potter kirjat ilmaiseksi

Voit lukea ja kuunnella Harry Potter kirjoja täysin ilmaiseksi. Harry Potter kirjat ovat saatavilla useissa e- ja äänikirjapalveluissa.

Hyödynnä äänikirjapalveluiden ilmaiset kokeilujaksot ja voit lukea tai kuunnella Harry Potter kirjat täysin ilmaiseksi.

harry potter kirjat

Tiedot päivitetty 03/06/2023 tarkista lopulliset tiedot äänikirjapalveluiden sivuilta.

Harry Potter kirjat netissä

Harry Potter on J.K. Rowlingin luoma kuvitteellinen hahmo, joka on tullut tunnetuksi maailmanlaajuisesti bestselleriksi nousseessa seitsemän kirjan sarjassa. Harry on nuori velho, joka jää orvoksi, kun hänen vanhempansa surmataan pimeän velhon, Lordi Voldemortin, toimesta.

Harry jää asumaan muggeli-, eli ei-taikuutta omaavien, sukulaistensa kanssa, kunnes hän 11-vuotiaana saa kutsun Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun. Sarjassa seurataan Harryn elämää ja seikkailuja Tylypahkassa ystäviensä, Hermione Grangerin ja Ron Weasleyn, kanssa.

Samalla Harry taistelee Voldemortia vastaan, joka yrittää saavuttaa kuolemattomuuden ja tuhota kaikki, jotka asettuvat hänen tielleen. Sarja tarjoaa lukijalle taianomaisen, jännittävän ja koskettavan tarinan ystävyydestä, rohkeudesta ja uhrauksesta.

Harry Potter ja viisasten kivi

harry potter ja viisasten kivi

Harry Potter ja viisasten kivi on J.K. Rowlingin Harry Potter -kirjasarjan ensimmäinen osa, joka julkaistiin vuonna 1997.

Kirja esittelee meille Harry Potterin, nuoren pojan, joka saa tietää olevansa velho 11-vuotissyntymäpäivänään.

Sisältäen lämmittäviä ja huumorintäyteisiä hetkiä, tämä kirja käynnistää Harryn taianomaisen matkan Tylypahkaan, velhojen kouluun, jossa hän kohtaa parhaat ystävänsä, Hermione Grangerin ja Ron Weasleyn. Kuitenkin synkempiä elementtejäkin tulee ilmi, kun Harry saa tietää, kuka on surmannut hänen vanhempansa.

Harry Potter ja salaisuuksien kammio

harry potter ja salaisuuksien kammio

Toinen teos, Harry Potter ja salaisuuksien kammio, jatkaa Harryn taianomaista seikkailua ja se julkaistiin vuonna 1998.

Kirja syventää lukijan ymmärrystä velhomaailmasta ja sen historiasta, tuoden esille salaperäisen salaisuuksien kammion, jota kukaan ei ole muka pystynyt avaamaan vuosikymmeniin.

Tässä osassa Harry kohtaa myös ensimmäistä kertaa itsensä Tom Riddle’n – Voldemortin nuoren version.

Harry Potter ja Azkabanin vanki

harry potter ja azkabanin vanki

Vuonna 1999 julkaistu ”Harry Potter ja Azkabanin vanki” on sarjan kolmas osa.

Tässä kirjassa lukijat saavat ensi kerran tutustua Azkabaniin, velhomaailman pelättyyn vankilaan.

Harryn kolmas lukuvuosi Tylypahkassa on täynnä jännitystä, kun vankikarkuri Sirius Musta on kuulemma tulossa hänen kimppuunsa. Kirja tutkii syvemmin Harryn menneisyyttä ja suhdetta hänen vanhempiinsa, mukaan lukien hänen kummisetänsä Siriuksen esittely.

Harry Potter ja liekehtivä pikari

harry potter ja liekehtivä pikari

Neljäs osa sarjasta, ”Harry Potter ja liekehtivä pikari”, julkaistiin vuonna 2000.

Se esittelee Tylypahkan suuren velhous-turnauksen, jossa Harry on yksi neljästä kilpailijasta, vaikka hän ei itse ole halunnut olla mukana.

Tämä kirja tutkii velhomaailman kansainvälisiä suhteita ja sisältää monia odottamattomia ja järkyttäviä käänteitä, mukaan lukien Voldemortin paluu.

Harry Potter ja Feeniksin kilta

harry potter ja feeniksin kilta

Viides kirja, ”Harry Potter ja Feeniksin kilta”, ilmestyi vuonna 2003.

Tässä kirjassa Harry ja hänen ystävänsä perustavat salaisen koulutusryhmän, Feeniksin killan, jotta voisivat puolustautua Voldemortin kasvavaa uhkaa vastaan.

Kirja keskittyy myös Harryn sisäiseen taisteluun, kun hän yrittää käsitellä traumojaan ja valmistautua tuleviin taisteluihin.

Harry Potter ja puoliverinen prinssi

harry potter ja puoliverinen prinssi

”Harry Potter ja puoliverinen prinssi”, joka julkaistiin vuonna 2005, on sarjan kuudes osa.

Tässä kirjassa Harry saa tietää lisää Voldemortin menneisyydestä ja heikkouksista, mikä auttaa häntä valmistautumaan tulevaan yhteenottoon.

Samalla hän tutkii koulussa löytämäänsä mystistä kirjaa, joka kuului ”Puoliveriselle prinssille”.

Harry Potter ja kuoleman varjelukset

harry potter ja kuoleman varjelukset

Viimeinen kirja sarjassa, Harry Potter ja kuoleman varjelukset”, julkaistiin vuonna 2007.

Tämä kirja päättyy eeppiseen taisteluun hyvän ja pahan välillä Tylypahkan linnoituksessa.

Samalla se tarjoaa lopullisen ratkaisun Harryn ja Voldemortin väliseen konfliktiin. Tämä jännittävä ja tunnepitoinen kirja tarjoaa sopivan päätöksen Harry Potterin tarinalle, joka on lumonnut lukijoita ympäri maailmaa.

Harry Potter ja kirottu lapsi

harry potter ja kirjottu lapsi

Harry Potter ja kirottu lapsi, julkaistu vuonna 2016, on kahdeksas tarina Harry Potter -sarjassa ja virallisesti ensimmäinen, joka esitettiin näytelmänä. J.K. Rowling, John Tiffany ja Jack Thorne loivat yhdessä tämän jatko-osan, joka seuraa Harry Potterin, nyt kolmen lapsen isän ja Tylypahkan taikakoulun pääjohtajan avustajan, elämää.

Kirja keskittyy Harryn nuorimpaan poikaan, Albus Severus Potteriin, joka kamppailee perinnön painon kanssa, joka tulee hänen nimensä ja perheensä kanssa. Matka menneisyyteen osoittaa, että pimeät voimat voivat herätä uudelleen ja että menneisyys ja nykyisyys voivat kietoutua yllättävillä ja kohtalokkailla tavoilla.

Se tarjoaa uuden näkökulman tuttuun velhomaailmaan ja jatkaa Potterin perheen tarinaa uuden sukupolven kautta.